Search


Search


Question and answers

Uldis

12 Jul 2017

caurules dziļurbimam

(Ūdensapgāde)

Labdien. Plānoju ierīkot lauku mājās dziļurbumu(paredzamais dziļums 60m) un domāju, ka vislabāk ir izmantot nerūsējošā tērauda caurules.
Taču uzzināju, ka metāla caurules piesaista dzelzi, kas ir daudz sastopams mūsu ūdeņos un trubas ar laiku aizaug. Tādēļ labāk esot izmantot PVC caurules. Vai Jūs varētu šo kaut kā komentēt?

Akvedukts

14 Jul 2017

caurules dziļurbimam

Tērauda caurules urbto aku (dziļurbumu) izveidei tiek izmantotas vairākus gadsimtus. Ja urbums tiek izmantots, dzelzs uzkrāšanās tajās ir niecīga, jo procesā netiek iesaistīts skābeklis. Nerūsējošā tērauda kā cauruļvada materiāla izmantošana ūdensapgādes dziļurbumiem saimniecības-dzeramā ūdens apgādei nav ekonomiski pamatota un ir tikai izvēles jautājums. Tas pats attiecas uz sintētisko materiālu izmantošanu – izvērtējiet šo materiālu mehāniskās un ķīmiskās īpašības. Jāņem vērā, ka PVC vai PE materiālu izmantošana urbto aku izveidē ir salīdzinoši nesen uzsākta prakse, kuras priekšrocībām kā galvenais arguments tiek izmantots Jūsu aprakstītā tērauda cauruļu aizaugšana. Plānojot veidot dziļurbumu, svarīgākais kam būtu jāpievērš uzmanība, ir darbu veicēju pieredze, zināšanas hidraulikā un ģeoloģijā. Aku urbšanu uzticiet uzņēmumam, kas spēj sagatavot urbuma tehnisko pasi un garantēt šajā dokumentā norādītās urbuma īpašības. Latvijā ir pietiekami daudz uzņēmumu ar zinošiem speciālistiem un ilgtermiņa pieredzi - konsultējieties pie šādiem uzņēmumiem un radīsiet atbildi.

Continue the discussion

Reply to: Uldis

Date: 12 Jul 2017

 

Please enter the shown security code below


Topics and responses by:

akvedukts   - Akvedukts

Authorized user - A registered customer of "Akvedukts"

Guest - A non-registered visitor