Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Pēteris

21 Jan 2015

sūkņa izvēle akai

(Ūdensapgāde)

Labdien.Man interesē vai grodu akā varētu likt calpeda MXSm 205 pacelt vajag apm 20m un aptuveni 200m līdz mājai. šis sūknis vizuāli atšķiras no citiem .Man patīk ka viņam ir ieplūde no apakšas kas ļautu sausā periodā izmantot vairāk ūdeni,jo mēdz nokristies līmenis ļoti zemu.Vai tomēr ieteiksiet standartveida dziļurbuma sūkni ar ieplūdi pa vidu.Varbūt akai tas nemaz nav labi-iesūkšana no apakšas?Vai jauda pietiks?Ja nē,tad ko ieteiksiet?
Pēteris

Akvedukts

21 Jan 2015

sūkņa izvēle akai

Jautājumā pieminēto sūkni Calpeda MXSM 305 0,75kW 230V 50Hz (kods: 110064; cena EUR 416,35) tiešām ļoti bieži izvēlas ūdens pacelšanai no grodu akām. Taču tas nav domāts tik lielam attālumam (200 metri). Elektrokabeļa šķērsgriezumam šajā gadījumā ir jābūt vismaz 3x6mm2. Trīsfāzu sūkņa gadījumā pietiek ar 4x2,5mm2 uz attālumu 200 metriem. Otra problēma ir zemais ūdens līmenis akā sausajā periodā. Sūkņa iesūcējflancis nedrīkst atrasties tuvāk par 80 centimetriem no akas dibena, arī pašam sūknim jāpaliek zem ūdens. Ja tas ir tuvāk, tad tiek ievilkta sūknī cieto daļiņu smalkā frakcija, kura veicina sūkņa difuzoru aizaugšanu ar dubļu masu. Ūdens staba augstumam tātad jābūt vismaz 1,3 metri. Trešā problēma ir nepietiekošais spiediens. Lai varētu automatizēt ūdens padevi, tad mājā pienākošajam spiedienam jābūt vismaz 3,5 bāriem. Sūknis attīsta spiedienu līdz 5,3 bāriem, tas ir iegremdēts 20 metru dziļumā. Ņemot vērā spiediena zudumus 200 metru garajā posmā, mājā tiks pievadīts ūdens ar spiedienu, kas ir mazāks par 3 bāriem. Ceturtā lieta - noteikti jāņem vērā reljefs 200 metru garajā posmā.
Jūsu gadījumā nepieciešams sazināties ar montāžas firmu, jāuzaicina speciālisti, kuri veic apsekošanu uz vietas, un rezultātā izveido nelielu projektu, līdz ar to palīdzot izvēlēties visoptimālāko variantu konkrētajā situācijā.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Pēteris

Datums: 21 Jan 2015

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs