Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Jānis

13 Aug 2015

Ūdensvada cauruļu plusi / mīnusi

(Ūdensapgāde)

Labdien. Vēlos noskaidrot ar kādu cauruļvadu sistēmu - daudzslāņu presējamo, PP-R kausējamo vai varbūt karbona - no savienojumu kvalitātes un ilgmūžības viedokļa ir labāk ierīkot mājas iekšējo ūdensvadu.
Vai tiesa, ka dzeramajam ūdenim nav lietojamas kapara caurules?

Akvedukts

17 Aug 2015

Ūdensvada cauruļu plusi / mīnusi

• Jebkura sistēma ir droša, kā to norāda konkrēto izstrādājumu ražotāji. Viss ir atkarīgs no cauruļvadu ekspluatācijas, materiālu kvalitātes un montāžas darbu kvalitātes.
• Parastās karbona caurules ir apstrādātas tikai no ārpuses un pielietojamas tikai slēgtajām tehniskā ūdens/glikola sistēmām un nav paredzētas ūdensvadam.
• Izvēloties materiālu ir dažādi nosacījumi - montāžnieka iespējas un instrumentu pieejamība, pieredze to darbu veicot, nesošo sienu un konstrukciju īpatnības, kā arī ūdensvada diametru nosacījumi. Visprātīgāk būtu izprojektēt inženierkomunikācijas pie projektētājiem.
• Ūdensvadam paredzētās kapara caurules iekšpusē ir speciāli apstrādātas, lai no tām neatdalītos kapara daļiņas un nenonāktu cilvēka organismā, bet, ņemot vērā, mūsu tirgus īpatnības šādas caurules Latvijā nav izplatītas to augstās cenas dēļ. Parastās kapara caurules tiek pielietotas tikai un vienīgi apkures sistēmām. Aizliegts tās uzstādīt ūdensvadam nav, bet vai to vajadzētu darīt?!

Varis

27 May 2023

Ūdensvada cauruļu plusi / mīnusi

Kāpēc dažiem vibrosūkņiem rakstīts ka nav piemērots dzeramajam ūdenim?

Akvedukts

27 May 2023

Ūdensvada cauruļu plusi / mīnusi

Iespējams, nav dzeramā ūdens kvalitātei atbilstoši materiāli sūkņa izpildījumā.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Jānis

Datums: 13 Aug 2015

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs