Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Jānis Andersens

26 Aug 2015

Sūknis ar spiedkatlu LEO XKJ-900IA 0.9kW

(Ūdensapgāde)

Labvakar!
Jau iepriekš atvainojos, ja tēma atkārtojās, bet noslinkoju izskatīt visas diskusijas, tāpēc uzsāku jaunu..
Privātmājā pirms 2-3 gadiem uzstādīts ūdens sūknis LEO XKJ-900IA 0.9kW ar 20 l spiedkatlu. Pēdējā laikā tas ļoti bieži ieslēdzās. Piemēram, nolaižot tualetē ūdeni, kamēr tiek piepumpēta tualetes poda tvertne sūknis paspēj ieslēgties un izslēgties pat 10 reizes. Pēc pieredzes zinu, ka pie vainas visdrīzāk spiedkatls vai membrāna kas atrodās tajā(nav spiediena vai bojāta). Tā kā pamērīt spiedienu spiedkatlā nevaru, jo sūknis iemontēts ļoti šaurā vietā, gribētos atvieglot savu uzdevumu un uzreiz nomainīt spiedkatlu ar visu membrānu, jo jaukt ārā visas ūdens pievadcaurules nevēlos. No augstākminētā izriet jautājums - vai spiedkatla un tai skaitā membrānas maiņa atrisinās manu problēmu vai jāskatās vēl kas cits? Kā arī, lūdzu, izklāstiet pareizu secību kā spiedkatls būtu jāmaina, jo galīgs "čaiņiks" neesmu un uzskatu, ka ar to tikšu galā pats. :)
Paldies par atbildi jau iepriekš.

Akvedukts

27 Aug 2015

Sūknis ar spiedkatlu LEO XKJ-900IA 0.9kW

Vislabāk būtu izsaukt sertificētus montāžniekus, kuri veic esošās ūdens apgādes sistēmas apsekojumu uz vietas un novērš sūkņa darbības traucējumus.

Jānis

27 Aug 2015

Sūknis ar spiedkatlu LEO XKJ-900IA 0.9kW

Parasti nomainot, vai uzpildot gaisu, ja nav membrāna caura, problēma tiek atrisināta.
Ja jau tik grūti tikt klāt, tad ieteiktu vienkārši jauno spiedkatlu pievienot kaut kur aukstā ūdens sistēmā, kur ir vieglāka piekļuve apkalpei, jo pēc instrukcijas gais ir jāpārbauda divreiz gadā.

Jānis arī

10 Sep 2015

Sūknis ar spiedkatlu LEO XKJ-900IA 0.9kW

pārbaudi vai spiedkatlā ir gaiss - atskrūvē ventili bundžas aizmugurē un piespied to. Ja gaiss nenāk, tad jāpiepumpē. Ja gaiss nāk kopā ar ūdeni, tad membrāna beigta. Ja viss kārtībā gan ar vienu, gan otru, tad iespējams, jānomaina spiediena relejs- tā ir mehāniskā ierīce, tādēļ pēc zināma lietošanas laika atsperes vairs īsti nedarbojas un relejs jāmaina. Normāla parādība. Bet vispirms tiec galā ar gaisu spiedkatlā.

Jānis atkal

10 Sep 2015

Sūknis ar spiedkatlu LEO XKJ-900IA 0.9kW

Un izlasi vispirms instrukciju :)
https://www.akvedukts.lv/userfiles/files/Instrukcijas/Centrbedzes%20udens%20sukni.pdf

Irīna

02 Jun 2018

Sūknis ar spiedkatlu LEO XKJ-900IA 0.9kW

Speciālā savērptās membrāna un sportkanal nepilda savas funkcijas. Tika atjaunots,membrāna uztaisīta,bet pie pirmā mēģinājumā atkal savērptās. Varbūt membrāna ir jāmaina,jo tā visulaiku vērpsies vai jāmaina viss pieejama. Pieļauju domu,ka membrāna vairs nekalpo,bet savērptās tāpēc,kā pa ziemu sabojājās atpakaļgaitā vārtās kuru jau nomainīju.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Jānis Andersens

Datums: 26 Aug 2015

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs