Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Andis

27 Jun 2016

Kanalizācija sistēmā

(Kanalizācija / drenāža)

Sveiki,
Nesen uzbūvēju pirtiņu vietā ar augstu gruntsūdens līmeni. Kanalizācijas caurules izlaidu zem pamatiem ap 1,2 metru dziļumu, bet gruntsūdens ir ap 90-100cm... pēc celtniecības noteikumiem - jāliek izsmeļamais bunkurs. Ir jau acīmredzams, ja ieraks to, tad tas būs pilns ar gruntsūdeni. Ieliku kanalizācijas skat-aku, kurā ielaidu tās 1,2 metru dziļumā esošās izejošās no pirtiņas trubas, un apakšā visu nohermetizēju, iegremdēju tās dibenā sūkni, kas ceļ kanalizāciju virs gruntsūdens līmeņa - un tālāk caur pretvārstu - uz seklāk ieraktu bunkuru. Problēma tāda, ka tualetes podā salejot ūdeni - tas sakrājas līdz poda augšai, kamēr skat-akā, kura ir par metru zemāka - līmenis paceļas pavisam nedaudz. Gadās, ka sūknis pat neieslēdzas. Jūtu, ka ir gaisa burbulis starp tualetes podu un skataku, kas neļauj notikt "savienoto trauku principam". Ko tagad darīt? Daži iesaka pacelt podu un ievietot kautkādu gaisa vārstu, bet veikalos neko tādu neesmu atradis.

Akvedukts

27 Jun 2016

Kanalizācija sistēmā

Ir nepietiekoša informācija, lai varētu atbildēt uz Jūsu uzdoto jautājumu. Nepieciešama precīza informācija un speciālista vietas apskate.

Igors Čatlakšs

19 Aug 2016

Kanalizācija sistēmā

Visticamāk, Jūsu kanalizācijas sistēmā nav Kan. vēdināšanas izvada.. Kanalizācijai ir jāelpo, lai mikrobi nevairojas un lai nerastos vākums. Ja velēšanās ir tikai novērst ūdens līmeņa pacelšanos podā, tad var mēģināt tikt galā ar vākum vārstu piem. 1700942 Gadās arī, ka vaina ir pašā poda konstrukcijā/keramikā, neskatoties uz viņa augsto cenu.

Zanda

18 Oct 2023

Kanalizācija sistēmā

Labdien!
Kādas ir normas izvada slīpumam no poda uz stāvvadu? Renovējot māju ir sataisīts tā, ka kanalizācija nāk atpakaļ podā. Un santehniķi apgalvo, ka viss esot kārtībā.

Akvedukts

18 Oct 2023

Kanalizācija sistēmā

Slīpumu izvēlas atkarībā no cauruļvada diametra, garuma un aizvadāmā ūdens apjoma. Ja kanalizācija nāk atpakaļ podā, tad ar cauruļvada slīpumu, iespējams, viss ir kārtībā, taču nav kārtībā ar pašu kanalizācijas sistēmu. Noteikti jāpieaicina zinošs speciālists un jāizvērtē sistēma kopumā, lai saprastu kāpēc veidojas pretēja plūsma. Parasti iemesls ir nepietiekams šķērsgriezuma laukums aizejošā līnijā (aizsprostojums, sašaurinājums).

Turpini diskusiju

Atbildēt: Andis

Datums: 27 Jun 2016

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs