Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Ģirts

20 Sep 2016

Kartasi ūdenis un sūknis

(Ūdensapgāde)

Problēma - sūkņa hidroforā pats no sevis paaugstinās spiediens vai arī otrs variants, ka viss ūdens tiek izvilkts laukā un kaut kā ievilkts gaiss, ka vairs sūknim nav kur iespiest ūdeni.
Simptomi - sūknim spiediena manometrs nenokrīt līdz uzstādītām 2atm, kā tas ieslēdzas, jo izskatās, ka no hidrofora viss ūdens ir jau iztecējis. Sūknis ar mokām tiek līdz uzstādītām 3 atm. Pagriežot vairāk, lai uzpumpētu virs 3 atm. tas virs 3 atm sāk malties uz vietas, šis 1.1kW sūknis lielāku spiedienu laikam nav spējīgs uzdabūt.
Slēgums:
1 Akveduktā pirkts sūknis ar kaut kādu modernu hidroforu, bez gumijas maisa (nav ko izņemt un pārbaudīt, aizmetināts viss). Tukšā sistēmā hidroforā iepumpētas 1,5 atm.
2. Kombinētais boilers ar malkas apkures katla uzsildi, kuram starp boileri un drošības vārstu ir pieslēgts 18l izplešanās trauks ar rūpnīcas uzstādīto spiedienu 4atm. Drošības vārstam ir kaut kāds iebūvēts plastmasas pretvārstiņš.

Ģirts

20 Sep 2016

Kartasi ūdenis un sūknis

Jā, un papildus info.
Mēģināju pamērīt spiedienu hidroforā - tas pats no sevis ir kļuvis ap 3atm. no 1,5atm.
Ar elektrisko boileri un bez izplešanās trauka uz biolera viss iepriekš darbojās.
Tagad, kad pieslēdzu kombinēto ar izplešanās trauku - netieku nekādi skaidrībā kur ir kļūda.

Varbūt kaut kur ir jāliek obligāti pretvārsts? Bet kā jau teicu, viens ir jau drošības vārstā. Varbūt tieši tas visam traucē, jo elektriskam boilerim nebija neviena pretvārsta.

Akvedukts

20 Sep 2016

Kartasi ūdenis un sūknis

Spiediens pats no sevis paaugstinās.
Iespējams, spiediens tiek mērīts brīdī, kad hidrofors pieslēgts ūdens sistēmai, un tad, mērot spiedienu caur ventili, tas ir vienāds ar sistēmas spiedienu.
Sūknis ieslēdzas nesasniedzot ieregulētos 2 bar uz manometra.
Iespējams, manometrs rāda neprecīzi.
1,1kW sūknis (izklausās Jet 1000) nevar sasniegt >3 bar.
Iespējams, sūkņa venturi sprauslā ir kāds gruzis vai kāds cits defekts.

Ģirts

20 Sep 2016

Kartasi ūdenis un sūknis

Manometrs domāju, ka rāda precīzi. Mana sajūta, ka sūknī pie 2,5atm hidroforā beidzas ūdens, savukārt vairāk par 3,2atm sūknis nespēj uzpumpēt. Laižot pa krānu ūdeni, sūknī krītas spiediens no 3.atm līdz 2,5.atm un tad noburbuļojot nokrītas strauji uz 0.atm un ieslēdzas motors.
Strādāt jau strādā viss, bet sūknis bieži slēdzas - kādi 3l ar vienu sūknēšanu iztek pa krānu (1/2 spainis). Hidrofors laikam bija 60l.

Un viss šis sākās pēc tam, kad uzliku kombinēto boileri un uzkurināju to no krāsns.

1. Vai nu kādi gruži kaut kur sagājuši pie pārslēgšanas.
2. Vai nu kāds pretvārsts nav ielikts, kad katls boilerī spiedienu paceļ līdz 5,7 bar.
3. Vai arī sūknis ir izbeidzies pa 5 gadiem.

Akvedukts

23 Sep 2016

Kartasi ūdenis un sūknis

Vai starp sūkni un ūdens boileri pretvārsts ir? Ja pretvārsta nav, ūdens, uzsilstot boilerī un izplešoties, spiežas iekšā arī ūdens sūknī. Sistēmām ir jābūt nodalītām. Gaisa pretspiedienu sūkņa spiedkatlā (hidroforā) jūs variet izmērīt tikai tad, kad sūknis atslēgts no sistēmas un tajā nav sistēmas ūdens spiediens. Pretējā gadījumā neviens mērījums nav attiecināms uz gaisa spiedienu. Uzstādiet pretvārstu ūdens padeves līnijā no sūkņa uz boileri, ar to problēma tiks atrisināta.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Ģirts

Datums: 20 Sep 2016

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs