Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Janis

20 Jul 2023

Ūdens sūknis

(Ūdensapgāde)

Labdien. Situācija sekojoša. Pēkšņi pazuda ūdens. Skatos aka ir pilna. Sūknis jau bij vecs un nodomāju ka izbeidzies. Nopirku jaunu sūkni ar tādiem pašiem parametriem. Uzstādu jaunu sūkni un tas pats-ūdeni neuzsūc. Izrādās, ka sūknis pievienots otrai akai un tā ir tukša. Tātad tika izsūknēta aka. Pievienoju pilnajai akai, kura kādus 2 gadus netika izmantota un tas pats neuzsūc ūdeni veidojas vakums. Tad pārsūknēju ūdeni uz aku kuru visulaiku izmantoju pieslēdzu sūkni un sāka pumpēt. Ieslēdzās pie 1.3bar tika līdz 2bar un augstāk nepumpē un ārā neslēdzas. Ieraudzīju, ka pil savienojumos, domāju gaisu velk un tāpēc nevar uzpumpēt vairāk. Atvienoju trubas saliku jaunis savienojumus pārejas, sapildīju sūkni ar ūdeni, slēdzu iekšā un nepumpē, no filtra izsūc ūdeni tur turās puse ūdens korpusā spiediens 1.3bari un mazāk. Atskūrēvju skrūvi sūknim lai pielietu ūdeni un iekšā vakums(gaisu velk iekšā nevis spiež ārā) kābūtu pareizāk, ja es tagad visu atvienoju un sāku no sākuma? Jo aizdomas, ja atkal dabūšu, ka pumpē ūdeni būs tas pats, ka aizoet līdz 2 bar un tālāk uz augšu nepumpēs. Mēģināju paregulēt releju tad slēdzās iekšā uz aptuveni 1.4bar un izslēdzās uz 2.8bar. Bet to pumpēja kādas 3 minūtes. Domāju ka būs ok. Patecināju ūdeni pa krānu līdz ieslēdzās un atkal tikai līdz 2 bar un augstāk nepumpē un ārā neslēdzas.

Akvedukts

20 Jul 2023

Ūdens sūknis

1. Jāaizver visi krāni. Jāieslēdz sūknis, lai uzpumpē iespējami lielu spiedienu un tad jāatslēdz sūknis (kaut vai atvienojot no elektrības). Jāvēro spiediena rādījums uz manometra - ja tas krīt, ir noplūde uzsūkšanas vai padeves līnijā.
2. Ja noplūde netiek konstatēta, bet jauns sūknis (atkrīt aizdomas uz nodilušu vai bojātu lāpstiņratu) nevar radīt spiedienu, problēma ir ar uzsūkšanas augstumu. Uzsūkšanas augstums sevī ietver fizisko ūdens pacelšanas augstumu un spiediena zudumus uzsūkšanas caurulē. Lai mazinātu spiediena zudumus uzsūkšanas caurulē, jāizvēlas atbilstošs caurules diametrs (jo lielāka, jo labāk) un uzsūkšanas līnija jāveido ar iespējami maz vietējām pretestībām - straujiem līkumiem, utt. Šķiet, ka Jums uzsūkšanas līnijā uzstādīts filtrs - to vajadzētu pārvietot uz padeves līniju. Uzsūkšanas caurulei vajadzētu būt vismaz 32mm (PE caurules ārējais diametrs), garākām līnijām - 40mm.

Sūkņa uzsūkšanas augstums ir 8m. Spiediena zudumi sistēmās var sastādīt 2m un arī ievērojami vairāk, tādēļ fiziskais uzsūkšanas augstums jau samazinās par 2m un ir tikai 6m.

Vairāk par ūdens apgādes automātu ekspluatāciju, kļūdām un to novēršanu

Turpini diskusiju

Atbildēt: Janis

Datums: 20 Jul 2023

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs