Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Rolands

17 Jun 2013

Ūdens no dīķa

(Ūdens attīrīšana)

Labdien!
Ir vēlme vasaras laikā iegūt dzeramo ūdeni no dīķa. Dīķis 1000 m3 liels, ir vairāki avoti un no dīķa lielos daudzumos tiek ņemts ūdens laistīšanai kokaudzētavas vajadzībām. Vasaras laikā ūdens dīķī apmainās aptuveni divas reizes. Vai ir iespējams sagatavot dzeramo ūdeni un cik tas varētu izmaksāt?

Ar cieņu
Rolands

Akvedukts

Ūdens no dīķa


Lai dīķa ūdeni sagatavotu līdz dzeramā ūdens kvalitātei, nepieciešama mehāniskā un ķīmiskā ūdens attīrīšana. Jāņem vērā, ka ūdens kvalitāte dīķī būs mainīga, līdz ar to nepārtraukti būs jāseko ūdens kvalitātes un attīrīšanas efektivitātes izmaiņām. Noteikti lētāk un ekspluatācijas ziņā ērtāk būs izveidot pazemes ūdens ņemšanas ietaisi - raktu vai urbtu aku. Risinājumu dzeramā ūdens ieguvei no dīķa ūdens piedāvāt nevarēsim.


Rolands

20 Jun 2013

Ūdens no dīķa

Ir doma dīķa ūdeni attīrīt ar reversās osmozes iekārtu un attīrīto ūdeni uzkrāt kādā spiedkatlā. Ūdens patēriņš neplānojas pārlieku liels, jo tas ir paredzēts pārvietojamai angļu mājiņai vasaras laikā. Spici iedzīt nevar, jo ir biezs glūdas slānis. Vēlētos noskaidrot, vai tāda sistēma ar reversās osmozes iekārtu un 150 litru spiedkatlu ir darboties spējīga.

Māris Fausts

11 May 2023

Ūdens no dīķa

Pagājušā gadā man pārtīrīja un padziļināja dīķi. Viena nogāze ir stāva un lai to nostiprinātu, uzlika ģeotekstīlu un nobēra ar dolomīta šķembām. Tagad visa ūdens virsa izskatās netīra un pa visu virsmu ir mikroskopiski gaisa burbulī;si, kā arī uzpeldējušas gļotainas lapas. Dīķis ir 80 m2 kūdrainā zemē. Vai nav vainīga ūdens reakcija ar dolomīta šķembām?

Akvedukts

11 May 2023

Ūdens no dīķa

Par dīķa ūdens ķīmiskajām īpašībām grūti spriest tikai no apraksta. Lai precīzi atrastu iemeslu, ieteiktu veikt ūdens analīzi - skābekļa saturs, nitrīti, cietība, pH līmenis. Dolomīts var būt ar atšķirīgām fizikāli ķīmiskām īpašībām, iespējams, tas radījis kādu reakciju. Bet varbūt ūdenim ir skābekļa trūkums, kas bremzē bioloģisko procesus ūdenī kā dēļ notiek nevis sadalīšanās, bet pūšana.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Rolands

Datums: 17 Jun 2013

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs