Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Dāvis no Piebalgas

19 Jun 2013

mājas ūdens apgāde no akas

(Ūdensapgāde)

Labdien!
Nepieciešams padoms, kādu sūkni būtu labāk likt lauku mājai.
Ir izrakta 15m dziļa aka, ūdens ir 3 grodu dziļumā no augšas, vajadzētu ievilkt ūdeni 5m attālajā mājā. Ja pareizi sapratu, nepieciešams likt dziļurbuma sūkni, vienīgi kādu modeli Jūs ieteiktu? Nākotnē paredzēts ūdeni aizvilkt uz blakus esošo ēku, kas ir 20 m no akas. ūdens akā ir drusciņ kaļķains un mālains. šobrīd lietojam akā iegremdētu dārza sūkni vienīgi pietrūkst fīča, ka sūknis tiek ieslēgts, kad ieslēdz eletrību nevis, kad atgriež krānu.

Paldies par atbildi jau iepriekš.
Protams, gribas pēc iespējas lētāk, jo lauku māja tiek izmantota vienu mēnesi gadā.

Akvedukts

20 Jun 2013

mājas ūdens apgāde no akas


Šajā gadījumā nav nepieciešams dziļurbuma sūknis. Der jebkurš ūdens apgādes automāts. Piemēram, Waterpress-750-20H (kods:110067; cena LVL 76,46), XKJ-600IA-20H (kods:110466, cena LVL 59,49). Sūknis atrodas mājā, no sūkņa uz aku tiek ierakta plastmasas caurule ar ārējo diametru 32mm (kods: 662002, cena par 1 metru LVL 0,66). Caurules galā akā jāpievieno pretvārts (kods: 201710, cena LVL 4,31) un siets (kods: 201810, cena LVL 0,69). Sūcvads jāierok ar nelielu slīpumu uz akas pusi. Pirmo reizi sūknis un sūcvads ir jāpielej ar ūdeni. Sūknis darbosies automātiskā režīmā. Ieteicams sūkni pievienot pie sūcvada un spiedvada ar ātri izjaucamiem savienojumiem, lai tas būtu ērti uzstādāms un viegli nomontējams.


Dāvis no Piebalgas

20 Jun 2013

mājas ūdens apgāde no akas

Paldies vēlreiz par ātro atbildi. Bet vai nav tā, ka šie ūdens automāti spēj uzsūkt tikai 8 metru augstumā? jo kopējās caurules garums no automāta līdz ūdenim sanāk tuvu pie tiem 8iem metriem, rēķinot cauruli, kas ievadīta akā.
Un vai šo ūdens automātu arī varēs novietot vēlāk tālāk esošā ēkā, vai arī būs jāiegādājas cits?

Akvedukts

21 Jun 2013

mājas ūdens apgāde no akas


Tik tiešām šie sūkņi uzsūc ūdeni no dziļuma līdz 8 metriem .Tādēļ ļoti svarīgs ir vertikālais attālums no sūkņa iesūkšanas urbuma uz leju līdz ūdens līmenim. Pie uzsūkšanas augstuma noteikšanas mēram tikai vertikālo attālumu. Horizontālais cauruļvada garums nav jāskaita klāt. Ja sūknis atrodas pie pašas akas, tad uzsūkšanas augstums ir līdz 8 metriem, tātad maksimālais. Ja sūknis atrodas  20 metrus no akas, tad uzsūkšanas augstums varētu samazināties līdz 7,2 metriem. Tā kā Jūsu gadījumā līdz ūdens līmenim ir 3 grodi, kas varētu būt no 2,4 metriem līdz 3 metriem, tad novietojot sūkni 20 metrus attālajā mājā, iepriekš minētie sūkņi pados ūdeni jebkurā gadījumā. Protams pie nosacījuma, ka perfekti ir veikta sūcvada ierīkošana. Tālāk esošajā ēkā novietot sūkni nav nepieciešamība. Vajag no sūkņa uz šo otro māju ierakt ūdens padeves cauruli.


Dāvis no Piebalgas

13 Jul 2013

mājas ūdens apgāde no akas

Paldies, velreiz par konsultāciju, izdarīju kā bijāt rakstījuši, tagad visa ģimene ir priecīga, ka ūdeni var dabūt pagriežot krānu nevis slēdzot elektrību.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Dāvis no Piebalgas

Datums: 19 Jun 2013

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs