Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Dzintars

18 Jul 2013

Sūknis ar hidroforu neizslēdzas

(Aktuālās diskusijas)

Labvakar.
Pirms nedēļas tika iegādāts ūdens sūknis ar spiedkatlu LEO600 vasaras mājas vajadzībām. 32mm cietā caurule ielaista akā, līdz ūdens līmenim no akas vāka 6m, akas dziļums 11m. Sūknis tiek izmantots ar vienu krānu tikai virtuves vajadzībām (ēst gatavošana, trauku mazgāšana), veļasmašina nav pievienota ;)) Jau otro reizi nedēļas laikā sūknis neizslēdzas pēc spaiņa piepildīšanas. Ja atgriež krānu, ūdens padeve normāla. Pēc 20min. atvienoju elektrības kontaktu, jo sūknis sakarsis. Pēc 4 stundām viss OK. Kur ir problēma? Varbūt jāmaina sūknis (vēl 2 nedēļas nav pagājušas)?
Paldies.

Akvedukts

22 Jul 2013

Sūknis ar hidroforu neizslēdzas


Sūkņa XKJ-600IA-20H maksimālais teorētiskais ūdens uzsūkšanas augstums ir 8m. Šis noteikums ir spēkā, ja sūknis atrodas pie pašas akas. Pie uzsūkšanas augstuma 8m ūdens tiek padots, taču tā daudzums ir tik niecīgs, ka ar to nepietiek, lai sasniegtu ieregulēto spiedienu sūkņa izslēgšanai. Ja sūknis atrodas tālāk no akas, tad attiecīgi praktiskais uzsūkšanas augstums samazinās un arī padotais ūdens daudzums ir vēl mazāks. Šajā gadījumā sūknis ieslēdzas, taču pēc krāna aizgriešanas tas turpina strādāt, jo pienākošais ūdens daudzums ir par mazu sūkņa atslēgšanai.

Jūsu gadījumā jāveic šādi pasākumi:

1. Vēlreiz jāpārliecinās, cik liels ir augstums no sūkņa iesūkšanas urbumam līdz ūdens līmenim akā. Atrodiet vietu sūknim, lai to varētu novietot pēc iespējas zemāk, tātad, tuvāk pie ūdens līmeņa.

2. Ļoti svarīga ir sūcvada perfekta montāža. Sūcvadam no sūkņa jābūt ar nelielu slīpumu uz akas pusi. Nedrīkst būt nekādi pacēlumi uz augšu no sūkņa. Sūcvads un sūknis ir pilnīgi jāpielej ar ūdeni.

3. Var mēģināt samazināt sūkņa izslēgšanās spiedienu. To veic sekojoši: Noņem spiediena slēdža vāciņu. Ar uzgriežņu atslēgu nedaudz (par vienu apgriezienu) atgriež lielās atsperes uzgriezni. Sūknis izslēgsies pie zemāka spiediena.

4. Ja arī iepriekš minētie pasākumi nelīdz, tad var rīkoties sekojoši: Novieto sūkni akā uz plauktiņa ap 3m zem akas vāka. Uzsūkšanas augstums šajā gadījumā būs 3 metri. Virs sūkņa piemontē jumtiņu, lai kondensāta pilieni nenokļūtu uz sūkņa. Akas vāku nosiltina.


Dzintars

22 Jul 2013

Sūknis ar hidroforu neizslēdzas

Paldies par izsmeļošu atbildi.
Sūcvada montāžā, atgaisošanā (sistēmas piepildīšanā ar ūdeni), visticamākais, problēmu nav. Nav arī nevajadzīgu pacēlumu - ar nelielu slīpumu cietā caurule ielaista akā.
Jūsu piedāvātais risinājums - novietot sūkni akā uz plauktiņa ap 3m zem akas vāka un 3m virs ūdens līmeņa akā - ir ļoti vilinošs.
Mēģināsim nedēļas nogalē pašu spēkiem to realizēt, sameklējot atbilstošas skavas plauktiņa iekāršanai.
Varbūt kādam ir pieredze līdzīgas konstrukcijas pagatavošanā?

Vēlreiz paldies par sadarbību!

Kaspars!

22 Apr 2016

Sūknis ar hidroforu neizslēdzas

Mans sūknis ar neizslēdās. Bet man am sūknim līdzi nāk ežektors (2 piecadi, kas ļauj uzsūkt no no lielāka dziļuma). Es pie sūkņa esu aiztaisījis ciet izeju, kas padod udeni uz ežaktoru, jo spices trubas diametrs neatļauj to lietot. Vaina kapēc neizslēdas, jo iegremdētais trubas garums ir 10m.
Ko man darīt , lai uzlabotu situvāciju.
1. samazināt iegremdēto diļumu līdz 8.
2. Vai es drīkstēju noglušīt pie sīkņa izeju uz ezaktoru, atstājot tikai uzsūkšanas trubu.
3. Vai ir jēga ežaktoru savienot p;ec shēmas ar sūkni, tikai virs semse un no ežaktora iegremdēt tos pašus 8 metrus. vai pat vairāk?

Turpini diskusiju

Atbildēt: Dzintars

Datums: 18 Jul 2013

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs