Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

RL

20 Jun 2024

Sūknis

(Kanalizācija / drenāža)

Labdien!
Man ir biokanalizācija ar pārsūknētavu 2-2,5m dziļumā, kur iekšā ir iegremdējams sūknis, kas tālāk pārsūknē attīrīto ūdeni (it kā 98% attīra) uz grāvi. Pārsūknētavā ir sūknis Marine, kas jau otro reizi divu gadu laikā nobeidzās (izolācija laiž iekšā ūdeni un saiet uz īso). Kad es to pamanu, tad jau pārsūknētavā ir saplūdusi arī neattīrītā kanalizācija un garantiju man atsaka, jo sūknis redz ir lietots kanalizācijā, bet tas jau notiek tikai tādēļ ka sūknis nobiedzās man nezinot un viss saplūst pārsūknētavā, jo sūknis nesūknē un ir beigts. Es to pamanu, kad mājās kanalizācija sliktāk sāk darboties.

Jautājums ir šāds, kādu sūkni Jūs ieteiktu pārsūknētavai attīrītiem noteikūdeņiem kuram ir normāla izolācija un ik pēc gada nebūtu problēmu? Un ja nu gadās tad uz brīdi ieplūst arī neattīrīts ūdens. Es skatos šo sūkni VIP VORT 180-6 P1=0,48kW 230V 50Hz Pentair, bet Jums tas nav paredzēts kanalizācijai, kaut gan ražotājs savā mājas lapā norāda, ka var lietot (waste water)? Kā tad īsti būs garantija būs ja sanāks arī uz brīdi neattīrīta kanalizācija, kādēļ Jums atšķirās noteikumi no ražotāja?

https://www.flotec.it/en/products/waste-water-drainage/vipvort-range/vip-vort-180-6-auto.html

Akvedukts

21 Jun 2024

Sūknis

Waste water - notekūdeņi. Notekūdeņi ir gan lietus ūdens, gan kanalizācijas ūdens, tādēļ svarīgi zināt informāciju par lāpstiņrata tipu un spēju pārsūknēt cietās daļiņas.
Jūsu gadījumā ir jāsaprot vai sūknis apstājies tādēļ, ka korpusā ir ticis ūdens, vai tādēļ, ka tas ticis nobloķēts ar neattīrītiem kanalizācijas ūdeņiem, kas izsaucis sūkņa karšanu un korpusa deformāciju, kā rezultātā korpusā ticis ūdens.
Katram sūknim ir norādīts pielietojums un, ja tas paredzēts notekūdeņiem, arī cieto daļiņu izmērs. No tā ka ir rakstīts, vai kā to saprot lasītājs, sūkņa veiktspēja nemainās. Sūknis VipVort ir pieļaujams izmantot ūdenim ar cieto daļiņu piejaukumu līdz 2.5mm izmērā, praksē tas ir lietus ūdens, baseinu, rezervuāru ūdens, kas satur nelielus mehāniskus piemaisījumus. Sūknis VipVort nav paredzēts kanalizācijas ūdens pārsūknēšanai, arī ne īslaicīgi.
Ja pastāv pat īslaicīga neattīrīta kanalizācijas ūdens nonākšana pārsūknēšanas kamerā, drošs būs tikai tāds sūknis, kas var šādu ūdeni pārsūknēt. Taču svarīgāk būtu noteikt iemeslus kādēļ tīrā ūdens kamerā nonāk neattīrīts ūdens.
Garantija sūkņiem tiek apstiprināta vai atteikta pēc to pārbaudes servisa darbnīcā. Ja tiek konstatēti sūkņa bojājumi, kas saistīti ar sūkņa darba rata bloķēšanos, garantija tiek atteikta.
Gadījumos, ja pastāv iespējamība lielāka piesārņojuma klātbūtnei, tad iesakām Pentair sūkņus OMNIA, BIOX. Praksē līdzīgās situācijās labi sevi pierādījis arī Pedrollo TOP sūknis ar Vortex lāpstiņratu un GM tipa ūdens līmeņa slēdzi
https://www.akvedukts.lv/lv/prece/drenazas-suknis-omnia-160-7-p1-0.5kw-230v-nocchi
https://www.akvedukts.lv/lv/prece/kanalizacijas-suknis-biox200-8-p1-0.9kw-230v-nocchi
https://www.akvedukts.lv/lv/prece/drenazas-suknis-top-2-vortexgm-0.37kw-230v-pedrollo

Turpini diskusiju

Atbildēt: RL

Datums: 20 Jun 2024

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs