Поиск


Поиск


Вопрос и ответы

Artūrs Sedliņš

27 Jun 2014

Caurplūdes ūdens sildītājs

(Apkure)

Labdien!
Lietoju elektrisko caurplūdes ūdens sildītāju Kospel Luxus EPV-18. Mazgājoties dušā, sildītājs nevienmērīgi silda ūdeni un rezultātā rodas "kontrastdušas efekts"- te karsts, te auksts. Vēlējos uzstādīt termostata jaucējkrānu tādejādi risinot šo problēmu, bet ražotāja instrukcijā rakstīts, ka tas ir aizliegts. Vēlējos uzzināt kāpēc? Kā tas var ietekmēt sildītāja darbību un ekspluatācijas mūžu?
Tad vēl ir jautājusm par sildītāja aizkaļķošanos. Cik saprotu, sildītājam ir pretapkaļķošanās sistēma , tādēļ kaļķis, kas nogulsnējas uz sildelementa, tiek izskalots ārā un pats sildelements neaizkaļķojas.Bet tā rezultātā regulāri aizsērē dušas klausule un jaucējkrāniem sietiņi. Vai drīks uzstādīt vienkāršu ūdens filtru tulīt aiz sildītāja?

Paldies par veltīto laiku!

Akvedukts

Caurplūdes ūdens sildītājs


Gadījumā, ja uzstādīsiet termostata jaucējkrānu aiz caurplūdes sildītāja EPV-18, vairākkārtīgi samazināsiet ierīces hidroelektroniskā releja ekspluatācijas ilgumu.


Šāds efekts veidosies pateicoties tam, ka caurplūdes ūdens sildītājam EPV-18 nav dinamiskas jaudas korekcijas, kas atkarīga no ūdens caurplūdes. Tas nozīmē, ka ierīce ieslēgsies uzreiz pie 6 kW (minimālā ieslēgšanās plūsma 3,5l/min). II jaudas pakāpe (ierīces nominālā jauda) ieslēgsies tikai pie 5,5l/min. Rezultātā plūsmas diapazonā no 3,5 līdz 5,5 l/min iekārtas faktiskā jaudā būs tikai 6 kW, pēc 5,5 l/min visi 18 kW, bet zem 3,5 l/min ierīce būs izslēgta.


Uzstādot termostata jaucējkrānu, veidosies efekts, kad termostata vārsts visu laiku mainīs plūsmu (pie vārsta karstā ūdens ņemšanas vītnes), mēģinot pielāgoties uzstādītajai temperatūrai. Savukārt caurplūdes ūdens sildītājs taktēsies starp jaudas pakāpēm. Aprakstītais efekts ietekmēs ierīces hidroelektroniskā releja ekspluatācijas ilgumu.


Caurplūdes ūdens sildītājs EPV-18 NAV aprīkots ar pretapkaļķošanās sistēmu. Ierīces sildelementu mezgls sastāv no hermētiskā korpusā esošiem sešiem kapara teņiem, kas pakļauti apkaļķošanās procesam.


Ražotājs reglamentē maksimālā izšķīdušā kaļķa līmeni ūdenī – maksimālā kopējā cietība ūdenim nedrīkst pārsniegt 0,7 ekv-mmol/l. No ierīces atdalījušies kaļķakmens nosēdumi liecina par sildītāja ekspluatāciju ar nepieļaujamas kvalitātes ūdens.


Attiecīgi, lai izvairītos no kaļķakmens gabaliem, kas atdalījušies no ierīces, un pagarinātu ierīces darbības ilgumu, ūdens ķīmiski jāattīra no kaļķa pirms tas tiek padots uz ierīci.


Tam paredzētas ķīmiskās ūdens mīkstināšanas iekārtas, kas reģenerācijai (darbības atjaunošanai) patērē sāls (NaCl) tabletes.


 


Продолжай дискуссию

Ответить: Artūrs Sedliņš

Дата 27 Jun 2014

 

Введите ниже показанный код безопасности


Вопросы задали и отвечали:

akvedukts   - Akvedukts

Авторизованный пользователь - Регистрированный клиент "Akvedukts"

Посетитель - Незарегистрированный посетитель