Поиск


Поиск


Вопрос и ответы

Guntars

24 Jul 2014

Centrbēdzes sūknis

(Ūdensapgāde)

Labdien,

Futbola laukuma laistīšanai tika iegādāts Speroni CBM 150 ar ražīgumu - 350 l/m sūknis. Sūknim ienākošais un izejošais ir 2'diametrā. Sūknim tika pievienota pienākošā truba 1,5' un pāreja no 2 uz 1.5' - celšanas augstums 7m (ievietota kaut kam līdzīgam, kā dziļurbumam), izejošā tika pārveidota no 2' uz 3/4, bet šļūtenes galam tika pievienota rotējošā laistīšanas iekārta. Sakiet lūdzu, kur varētu būt problēma, ka pieslēdzot divus laistītājus vai vairāk pazūd vispār spiediens? Ar vienu jau liekas, ka pumpē max 50 l/m.
Vai problēma varētu būt tajā, ka izejošais tik ļoti tiek samazināts? Kā atrisināt problēmu, lai varētu vienlaicīgi izmantot vairākas laistīšanas iekārtas un lai iekārtām pietiktu spiediens?

Paldies jau iepriekš,

ac,

Guntars

Akvedukts

24 Jul 2014

Centrbēdzes sūknis


Galvenā problēma ir nepareiza sūkņa izvēle. Sūknis CBM 150 1,1kW 230V 50Hz Speroni nav domāts laistīšanas sprauslu darbināšanai. Tam ir liela ražība (līdz 21m3/h) un pavisam neliels spiediens (H=15m). Šāda veida sūkņi ir ļoti piemēroti liela ūdens daudzuma pārvietošanai nelielos augstumos un attālumos. Piemēram, pārpumpēt ūdeni no viena baseina uz otru, papildināt ūdeni zivju dīķī no upes u.t.t. Jūsu gadījumā jāizvēlas sūknis ar spiedienu vismaz 5bāri (H=50m). Lai noteiktu sūkņa ražīgumu, jāzin pielietoto sprauslu parametri - cik daudz ūdeni patērē viena sprausla laika vienībā pie noteikta spiediena.


Viesis

01 Aug 2014

Centrbēdzes sūknis

Akvedukts ir aprakstījis problēmu ar sūkni, bet tikpat liela bēda ir ar izvēlētajiem cauruļu diametriem- ja patiešām ir vēlme 350 l/min dabūt, tad bez 2" trubām visa enerģija pazudīs. Bet ja pieslēdz pie 3/4" caurules tikai divus laistītājus tad kāpēc vajag 350l/min? Es te redzu divas problēmas- ir gan neatbilstošs sūknis, gan neatbilstošas caurules. Vajag sākt ar to, ka jānoskaidro cik vienam laistītājam vajag ūdeni un kādu spiedienu. Un tad sākt izvēlēties sūkni un arī pareizus cauruļu diametrus. Akveduktā tev visu izstāstīs. Vajag pirkt sūkņus nevis kur ir laba cena, bet kur ir zinoši pārdevēji :)

Продолжай дискуссию

Ответить: Guntars

Дата 24 Jul 2014

 

Введите ниже показанный код безопасности


Вопросы задали и отвечали:

akvedukts   - Akvedukts

Авторизованный пользователь - Регистрированный клиент "Akvedukts"

Посетитель - Незарегистрированный посетитель