Search


Search


Question and answers

Vilis

23 Apr 2013

Dziļurbums

(Ūdensapgāde)

Labdien! Ir izbetonēta divu grodu aka, kurā izveidots dziļurbums ar 114mm diametra nerūsējošā tērauda cauruli. Pavasaros ir ļoti augsti gruntsūdeņi un no urbuma caurules spiež ārā ūdeni. Kā Jūs ieteiktu hermētiski aiztaisīt caurules galu, ņemot vērā, ka no tās nāk laukā 30mm plastmasas ūdens caurule, sūkņa iekāršanas trose un elektrības vads.

Akvedukts

Dziļurbums


Parasti dziļurbuma caurules galu nenoslēdz hermētiski. Taču gadījumos, kad ir fontanējoši urbumi vai arī urbuma caurules gals var applūst gruntsūdeņu līmenim ceļoties, to piespiedu kārtā nākas noslēgt. Šādam nolūkam gatava noslēdzošā mezgla nav. Tas katrā konkrētajā gadījumā ir jāizveido no atsevišķām sastāvdaļām. Viens no risinājumiem varētu būt šāds:



Ņemam universālo adapteri DN100 (kods: 269641; cena Ls 22,60), pieskrūvējam noslēgatloku DN100 ar vītni (kods: 2699926; cena Ls 10,51). Starp adapteri un atloku ievietojam blīvi (kods: 238100; cena Ls 1,59). Saskrūvējam ar vismaz 4 skrūvēm (kods: 232001; cena Ls 0,38). Noslēgatloka vītnē ieskrūvē vītņu galu, pie kura pievieno veidgabalus plastmasas caurules piestiprināšanai gan uz leju (uz sūkņa pusi), gan arī virs vāka. Blakus šim centrālajam urbumam jāizurbj divi urbumi, caur kuriem izvada kabeli un trosi. Kabeļa urbumā iegriež vītni un ieskrūvē hermetizējošu pāreju. Arī troses izvada urbums jānohermetizē.


Continue the discussion

Reply to: Vilis

Date: 23 Apr 2013

 

Please enter the shown security code below


Topics and responses by:

akvedukts   - Akvedukts

Authorized user - A registered customer of "Akvedukts"

Guest - A non-registered visitor