Search


Search


Question and answers

Sandris

29 May 2013

sūknis alko

(Ūdensapgāde)

Labdien! Īpašumā nonāca lietots sūknis AL-KO GPI 900/3. Ievietojot akā 5m garu 1" cauruli ar pretvārstu, sūknis uzsūknē ūdeni. Tas nāk ārā ar normālu spiedienu, bet pēc 15 sek. spediens krītas līdz nullei. Pēc pāris sek. atkal normāli uzsūknē, ir spediens un tad atkal krītas. Sūknim, aizgriežot izejas krānu, automātika nenostrāda, tas neislēdzas, iedegas alarm. Truba 2 metri ūdenī, sūknis pie akas, visi savienojumi hermētiski. Ekspermentējot ar 1,5 m garu vertikālu trubu upē viss darbojas perfekti, spiediens nekrītas, griežot lēnām krānu ciet visas pakāpes nostrāda, aizgriežot pavisam pēc 15sek. izslēdzas. Kapēc no 5metru dziļuma negrib normāli sūknēt? Paldies.

Akvedukts

sūknis alko


Šādas situācijas analizēt no attāluma ir pavisam grūti. Vislabakais variants būtu kvalificētam sūkņu uzstādīšanas meistaram veikt inspekciju uz vietas. Šajā gadījumā pagaidām varam minēt tikai vienu iemeslu. Centrbēdzes ūdens sūkņiem ļoti svarīgs ir uzsūkšanas augstums. Jūsu izmēģinājumi norāda sekojošo - sūknim ņemot ūdeni no upes, uzsūkšanas līmenis nemainās (tas ir pastāvīgs - 1,5 metri).

Ņemot ūdeni no dziļurbuma vai arī akas, kur pietece ir maza, strauji pazeminās ūdens līmenis, un sūknis nespēj attīstīt vajadzīgo spiedienu un ražīgumu, lai sasniegtu iestādīto atslēgšanās spiedienu. Jo lielāks ir uzsūkšanas augstums, jo mazāks spiediens un ražīgums ir sūkņa padeves cauruļvadā. Tādēļ arī ieslēdzas brīdinājuma signāls.


Continue the discussion

Reply to: Sandris

Date: 29 May 2013

 

Please enter the shown security code below


Topics and responses by:

akvedukts   - Akvedukts

Authorized user - A registered customer of "Akvedukts"

Guest - A non-registered visitor