Search


Search


Question and answers

Kaspars

06 May 2024

Ūdens apgādes automāts nespēj nodrošināt spiedienu

(Ūdensapgāde)

Labdien,

Dzīvoju nesen (pirms 2gadi) iegādātā īpašumā, kas būvēta un ekspluatēta kopš 2008 gada. Šonakt radās pēķšņa problēma ar ūdens apgādes automātu. Nakts laikā (kad ūdens pateriņš praktiski nav) pazuda ūdens. No rīta gāju pie ūdens spices akas un dzirdēju, ka sūknis darbojas bez apstājas. Atvienoju to no elektrības sadales skapī. Sūknim tik ilgi griežoties bez ūdens paterīņa tas bija labi sakarsis un lietus ūdenim nonākot uz sūkņa pat veidojās garaiņi. Kā arī ūdens kas bija griezies uz riņķi jau bija melni rūsgans, kad atgriezu ūdens vārstu pie sūkņa.
Apskatot sūkni, spiediena tvertni un spiediena releju, radās secinājumi:
Ka sūknis vairs nespēj nodrošināt spiedienu un pievienojot pie elektrības konstanti darbojas un manometrs raustoties rāda 1.5-1.6 Bar un neslēdzas ārā. Spiediena relejs ir mehānisks, un pieļauju, ka ir ieregulēts ar noklusējuma vērtībām, kas ir uz vāciņa - ieslēdzas 1.4Bar izslēdzas 2.8Bar. Pakustinot spiediena releju, slēdzis it kā darbojas, kustas.
Hidroforā zem sūkņa nebija gaiss vispār. Sākotnēji pat neizdevās iepumēt, bet pazpiežot mebrānu un palaižot ūdeni caur vārstu izdevās iepumēt uz 1.5bar, kas ir norādīts arī uz hidrofora.
Bet arī pēc hidrofora uzpildīšanas ar gaisu, sūknis turpina griezties un neslēgties ārā, jo nesasniedz izslēgšanās spiedienu un griežas pie 1.5-1.6Bar.
Vai pēc problēmas apraksta ir kādi ieteikumi vai iespējamie problēmas risinājumi?
Jeb jāapsver sūkņa nomaiņa?

Akvedukts

09 May 2024

Ūdens apgādes automāts nespēj nodrošināt spiedienu

Viennozīmīgi nevaram noteikt kādi varētu būt iemesli, tos vajadzētu pārbaudīt. Var vadīties pēc kļūmju un risinājumu apraksta 12.punkta

Ja nav iespējams noteikt iemeslus kādēļ sūknis vairs nerada spiedienu, visu ūdens apgādes automātu, vai tikai sūkņa daļu var vest uz servisu. Akvedukts serviss pieņem remontam sūkņus, ko tirgū piegādājis Akvedukts. Var iegādāties jaunu sūkņa daļu un to uzreiz uzstādīt, kamēr veco sūkni nodod remontā un pēc tam izmanto rezerves gadījumiem.

Continue the discussion

Reply to: Kaspars

Date: 06 May 2024

 

Please enter the shown security code below


Topics and responses by:

akvedukts   - Akvedukts

Authorized user - A registered customer of "Akvedukts"

Guest - A non-registered visitor